«Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης» για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών της Περιφέρειας Αττικής

 

Η Περιφέρεια Αττικής, οι  Δήμοι και οι πολίτες, αποτελούν τους 3 πυλώνες επιτυχίας της προσπάθειας για να γίνει η ανακύκλωση καθημερινή συνήθεια όλων μας. H Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) συνεχίζει να πρωτοπορεί υλοποιώντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση με τίτλο «Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης».

 

Το πρωτάθλημα αποτελεί συνέχεια της εκστρατείας “Δώσε αξία στα σκουπίδια σου” και αφορά 70 δημοτικά σχολεία του Νομού Αττικής, και υλοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής.

 

Στόχος είναι να συμβάλλει στην ενημέρωση σχετικά με την ανακύκλωση, τα οφέλη της και τη σταδιακή ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης, μέσω ορθών πρακτικών σε μαθητές, δασκάλους και γονείς.

 

Μέσω της δράσης ευαισθητοποιούμε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, ενώ παράλληλα θα εκπληρώσουμε την υποχρέωση που απορρέει σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία Ν. 4819/2021, όπου από τον Σεπτέμβριο του 2022, όλα τα σχολεία θα πρέπει να διαθέτουν κάδους για χωριστή συλλογή αποβλήτων.

 

Τα σχολεία καλούνται να ανακυκλώσουν εντός των σχολικών  μονάδων, για την περίοδο Νοεμβρίου 2022 – Ιουνίου 2023, τουλάχιστον τρία ρεύματα υλικών χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο.

 

Με στόχο την αποτελεσματικότερη συμμετοχή των μαθητών στη διαδικασία της ανακύκλωσης, η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον ΕΔΣΝΑ προχώρησε σε τοποθέτηση ειδικών κάδων στις αίθουσες/διαδρόμους των σχολικών μονάδων. Τα ανακυκλώσιμα υλικά που συγκεντρώνονται στους κάδους θα συλλέγονται και αφού ζυγιστούν, η ποσότητά τους θα καταγράφεται online στην ηλεκτρονική διεύθυνση, www.recycleatticaschools.gr, η οποία είναι προσβάσιμη από κάθε επισκέπτη.

 

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς, σε ειδική εκδήλωση τα συμμετέχοντα σχολεία ανεξαρτήτως κατάταξης θα επιβραβευθούν, ενώ τα πρώτα σχολεία θα λάβουν σημαντικά έπαθλα.